SERIE: ”Skådespelaren”

“Skådespelaren”
Är det något som coacher har svårt för så är det ”skådespelaren”. D v s den som ständigt bjuder på ett dåligt kroppsspråk både vid träning och match.
I ishockey kan vi se det när en spelare slår klubban i isen eller sargen efter att ha missat ett skott, en pass, en passmottagning själv eller när ens medspelare har gjort detsamma. Andra kroppsspråksuttryck i samma situationer kan vara att hen skakar på huvudet eller slår ut med armarna i en uppgiven gest.

Andra tillfällen där dåligt kroppsspråk gör dig impopulär hos din coach är när du inte tycker du får tillräckligt med istid eller får stå över ett eller flera byten. Många gånger ser man spelare som hänger med huvudet eller till och med sätter sig längst ner på bänken och tar av sin hjälm. Detta är INTE ett sätt att signalera för din coach att Du VILL spela utan har precis motsatt effekt.

Än värre är det om du använder denna typ av kroppspråk gentemot domaren oavsett om hens beslut är rätt eller fel.

När det gäller att kommunicera med munnen så är det viktigt att inte bara tänka på VAD vu säger utan även HUR du säger. Det inte bara går utan ska uppmuntras till feedback mellan spelare men då krävs det att du har koll på vad och hur du ger din feedback eller om du är mottagare hur du väljer att ta emot den.

Kommunicera med domaren gör din coach och/eller lagets kaptener INTE DU!
Om du kan följa dessa enkla råd blir inte bara ditt spel bättre utan hela lagets!
Lycka till! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s